Loading...

Blog

Latest blog posts

Digiprint: Καινοτομεί επενδύοντας – επενδύει καινοτομώντας

Ήταν στην πρόσφατη FESPA 2017, όπου συνάντησα τον ιδιοκτήτη μιας ελληνικής εταιρείας, η οποία έχει κάνει σημαντικά άλματα στον χώρο των ψηφιακών εκτυπώσεων μεγάλων διαστάσεων, για την κάλυψη της διαφημιστικής αγοράς, από το ξεκίνημά της το 2004.

O Λευτέρης Σούμπασης, ιδιοκτήτης της Digiprint, είναι ένας διορατικός επιχειρηματίας, ο οποίος καινοτομεί και επενδύει συνεχώς στο μέλλον.

Με τον Λευτέρη Σούμπαση, συναντηθήκαμε εκ νέου στις σύγχρονες εγκαταστάσεις τις εταιρείας του, στην Αθήνα και μας ενημέρωσε για τις τελευταίες επενδυτικές του κινήσεις.

Στην επαφή μαζί του αμέσως, αντιλαμβάνεσαι το πάθος για τη δουλειά του, και το όραμα που έχει για την εταιρεία του, αλλά και τον χώρο των εκτυπώσεων.

Από το 2004 έως σήμερα η εταιρεία Digiprint, εξελίσσεται συνεχώς επενδύοντας όχι μόνο σε τεχνολογίες αιχμής, αλλά και σε έμπειρο καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Σήμερα αποτελεί μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες ψηφιακών εκτυπώσεων στην Ελλάδα.

Αν και η αγορά της υπαίθριας διαφήμισης έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία Digiprint, διατηρεί την μερίδα του λέοντος στην συγκεκριμένη αγορά με ποσοστά άνω του 80%. Παράλληλα με τις νέες τεχνολογίες στις οποίες επενδύει, έχει επεκταθεί στην αγορά των retail καταστημάτων και στον χώρο του event marketing, στους οποίους έχει πανελλαδική παρουσία, με εξειδικευμένο τμήμα.

Σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξή της αυτή, είναι οι τελευταίας τεχνολογίας βιομηχανικοί εκτυπωτές με εντυπωσιακές ταχύτητες παραγωγής και πολύς υψηλής ανάλυσης εκτυπώσεων.

Με εξειδικευμένα προγράμματα παραγωγής, παρακολουθείται όλη η ροή της εργασίας – από τη προσφορά μέχρι την τιμολόγηση – με την λογική ότι όλη η διαδικασία παραγωγής βασίζεται σε μια ενιαία πλατφόρμα για όλους τους εμπλεκόμενους χρήστες.

Οι τελευταίες δύο μεγάλες προσθήκες σε μηχανές αιχμής είναι:
• Durst Rho1312, το οποίο είναι ένα βιομηχανικό πιεστήριο παραγωγής χάρτινων stand, με δυνατότητα εκτύπωσης σε πολλή υψηλή ταχύτητα, 650m2/ώρα με ανάλυση έως και 1000 dpi!

 

 

Λευτέρης Σούμπασης: «Με την έλευση του Durst Rho1312, o σχεδιασμός μας είναι να δημιουργήσουμε μια νέα αγορά, αλλά παράλληλα και μια νέα λύση στον χώρο των stand και όχι μόνο. Οι πολύ υψηλές ταχύτητες της μηχανής αυτής, σε συνάρτηση με την ανάλυση των εκτυπώσεων, δίνει την δυνατότητα στους πελάτες μας, να μεταφέρουν παραδοσιακά μεγάλες εργασίες, του αναλογικού τρόπου εκτύπωσης, στην ψηφιακή τεχνολογία και εποχή».

• Massivit 1800, ο οποίος είναι ένας μοναδικός εκτυπωτής, τρισδιάστατων αντικειμένων, με δυνατότητα εκτύπωσης ομοιωμάτων σε μέγιστες διαστάσεις: 150cm μήκους, 120cm βάθους και 180cm ύψους.
Ο 3D αυτός εκτυπωτής είναι ο μοναδικός εκτυπωτής τέτοιων διαστάσεων στην Ελλάδα και από τους λίγους που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στην Παγκόσμια αγορά.

Λευτέρης Σούμπασης: «Το Massivit 1800, δημιουργεί απεριόριστες ευκαιρίες και δυνατότητες. Για τον λόγο αυτό δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό τμήμα με βιομηχανικούς σχεδιαστές, ώστε να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση, μοναδικών τρισδιάστατων εκτυπώσεων πολύ μεγάλων μεγεθών, για τον χώρο της διαφήμισης, του marketing προϊόντων, τις εκθεσιακές κατασκευές και την διακόσμηση».

Ο κος Λευτέρης Σούμπασης είναι ανήσυχο πνεύμα και συνεχίζει:
«Επόμενός μας στόχος, είναι να δημιουργήσουμε μια, web to print πλατφόρμα, με δυνατότητα να υλοποιούμε περισσότερες εργασίες ανά ημέρα. Ένας τομέας που μας ενδιαφέρει αρκετά και σκεφτόμαστε να κινηθούμε μέσα στα επόμενα 2 χρόνια είναι η εκτύπωση μεγάλης διάστασης διαφημιστικού υφάσματος με στόχο την Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά.»