Loading...

Blog

Latest blog posts

H Digiprint έγινε 3Digiprint!

Η επένδυση της Digiprint στον εκτυπωτή Massivit 1800 ολοκληρώθηκε με την πρόσφατη εγκατάστασή του. Με την προσθήκη του νέου εκτυπωτή η Digiprint διευρύνει την προσφορά ολοκληρωμένων 2D και 3D λύσεων προς τους πελάτες της, με πολλά νέα πλεονεκτήματα και δυνατότητες.

Το σύστημα Massivit 1800 είναι ο ταχύτερος εκτυπωτής 3D μεγάλου σχήματος.

Ο Massivit 1800 εκτυπώνει κοίλα αντικείμενα με ύψος μέχρι 1,8 μέτρα προσθέτοντας ύψος μέχρι και 35 εκατοστά ανά ώρα. Οι συνολικές διαστάσεις της εκτύπωσης είναι 1,5μ x 1,2μ x 1,8μ. Μεγαλύτερα, υπερ-μεγέθη, αντικείμενα μπορούν να παραχθούν με την ένωση μερικών εκτυπώσεων.

Ίσως οι αριθμοί δεν προσφέρουν την αίσθηση της ταχύτητας και ένα παράδειγμα θα βοηθήσει να γίνει αντιληπτή. Έτσι, θα χρειαστούν μόνο 5 ώρες για να εκτυπώσετε ένα απλό τρισδιάστατο γλυπτό ενός ανθρώπου σε πλήρες μέγεθος και, αν ο εκτυπωτής εξοπλισθεί και με το προαιρετικό δεύτερο σύστημα παραγωγής, μπορείτε ταυτόχρονα να εκτυπώσετε και δεύτερο αντικείμενο.

 

 

Παρότι τυπώνει μεγάλα αντικείμενα δεν απαιτούνται «στηρίγματα» κατά την παραγωγή, όπως συμβαίνει με άλλες τεχνολογίες και μάλιστα με παραγωγή με πολύ μικρότερες διαστάσεις. Ο μηχανισμός εκτύπωσης και το λογισμικό του εκτυπωτή δίνουν την δυνατότητα εκτύπωσης αντικειμένων που δεν απαραίτητα κάθετα – μπορούν να είναι ακόμη και οριζόντια. Επίσης η δυνατότητα αυτή του Massivit έχει σαν αποτέλεσμα οικονομική εκτύπωση, αφού δεν καταναλώνεται υλικό στην εκτύπωση στηριγμάτων.

Στην καρδιά του Massivit 1800 είναι η τεχνολογία εκτύπωσης GDP-Gel Dispensing Printing. Συγκεκριμένα χρησιμοποιείται ειδικό gel εκτύπωσης, το οποίο έχει σχετικά χαμηλή ρευστότητα. To gel είναι ευαίσθητο σε συγκεκριμένο κύμα UV και με την σκλήρυνσή του δημιουργούνται τα τρισδιάστατα αντικείμενα.