Loading...

Blog

Latest blog posts

Η CBL Patras συνεργάζεται με την Lino A.E.B.E.

 

     

 

 

Η CBL Patras S.A. ξεκίνησε από την επιστημονική έρευνα του καθηγητή Κλεομένη Μπάρλου (ιδρυτής και βασικός μέτοχος), στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 1989, με κάποια πρωτοποριακά προϊόντα τα οποία έτυχαν άμεσης αναγνώρισης από την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα ως βασικές πρώτες ύλες (Barlosresins), οι οποίες βελτίωσαν με επαναστατικό τρόπο τις μεθόδους παραγωγής πεπτιδίων και μικρών πρωτεϊνών που χρησιμοποιούνται σαν φάρμακα, εμβόλια, διαγνωστικά, καλλυντικά και συμπληρώματα διατροφής.

Από την ίδρυσή της, η CBL διατηρεί ισχυρές ρίζες ως εταιρεία τεχνολογίας πεπτιδίων, αποδεικνύοντας το ρόλο της τεχνολογίας στις εμπορικές εφαρμογές. Για περισσότερα από 30 χρόνια αναπτύσσονται καινοτόμα προϊόντα από την εταιρεία, η οποία έχει βασίσει την ανάπτυξη της στην διαρκή εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης. Νέα υλικά βρίσκουν εφαρμογή στην ανακάλυψη και παραγωγή φαρμάκων και ιδιαίτερα των πεπτιδίων και των μικρών πρωτεϊνών.

Η CBL είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που το 2011 έλαβε από τον ΕΟΦ άδεια παραγωγής δραστικών συστατικών φαρμάκων (APIs). Η άδεια αυτή το 2012 επεκτάθηκε και στην παραγωγή τελικών προϊόντων (υγρά & λυόφιλα ενέσιμα).

Πρόσφατα η εταιρεία αποφάσισε να διευρύνει τον εξοπλισμό της, επενδύοντας σε δύο νέα μηχανήματα προσθετικής κατασκευής τεχνολογίας. Οι δυνατότητες της προσθετικής κατασκευής στη φαρμακευτική παραγωγή επιτρέπουν υψηλό επίπεδο ελέγχου σχετικά με το πότε ένα φάρμακο απελευθερώνεται μέσα στο σώμα και πώς μπορεί να μεταβληθεί η φαρμακοδυναμική του φαρμάκου αλλάζοντας τη σύνθεση και το σχήμα του. Πρόκειται για τους εκτυπωτές D4K από την ETEC και W50 epsilon series από την BCN3D, εταιρείες, τις οποίες η Lino SA αντιπροσωπεύει σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια.

Η ETEC προσφέρει μια ποικιλία συστημάτων τρισδιάστατης εκτύπωσης με δυνατότητα μαζικής παραγωγής πολυμερών εξαρτημάτων με την ταχύτητα και την ποιότητα που απαιτούνται για απαιτητικές εφαρμογές τελικής χρήσης. Οι εκτυπωτές της ETEC παράγουν εξαρτήματα με εξαιρετική ακρίβεια, ανώτερες ιδιότητες εξαρτημάτων, λεπτή λεπτομέρεια χαρακτηριστικών και ομαλή επιφάνεια σε κλίμακα και κόστος που είναι ανταγωνιστικά με τις παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής.

Ο D4K της ETEC λειτουργεί με την τεχνολογία DLP (Digital Light Processing), την οποία εφηύρε και εδραίωσε στην αγορά η ίδια η ETEC. Ο εκτυπωτής παρέχει εξαιρετικά ακριβή εξαρτήματα με την καλύτερη δυνατή λεπτομέρεια. Ο D4K είναι συμβατός με τα περισσότερα υλικά της ευρείας γκάμας της ETEC, συμπεριλαμβανομένων επιλογών κατάλληλων για ιατρικές, φαρμακευτικές και τελικής χρήσης εφαρμογές. Ο D4K βασίζεται στον πιο αξιόπιστο προβολέα 4K DLP.

Η BCN3D με έδρα τη Βαρκελώνη, είναι ένας από τους κορυφαίους προγραμματιστές και κατασκευαστές λύσεων τρισδιάστατης εκτύπωσης στον κόσμο. Υποστηρίζουν ακράδαντα την παροχή των καλύτερων ποιοτικών λύσεων τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε χρήστες βιομηχανικού επιπέδου. Πάνω απ’ όλα, στόχος της εταιρείας είναι να δώσουν τη δυνατότητα στους δημιουργούς και τους καινοτόμους να υλοποιήσουν τις ιδέες τους, παρέχοντας μια πλατφόρμα δημιουργίας. Μερικοί από τους πελάτες μας περιλαμβάνουν τη Nissan, τη BMW, τη NASA, την Camper, τη Louis Vuitton και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT).

Ο Epsilon W50 είναι ένας ισχυρός επαγγελματικός τρισδιάστατος εκτυπωτής, σχεδιασμένος για την παραγωγή εξαρτημάτων μεγάλης κλίμακας με υλικά βιομηχανικής ποιότητας, χάρη σε χαρακτηριστικά όπως ο παθητικός θερμαινόμενος θάλαμος και το πλήρες περίβλημα. Ο Epsilon W50, που τροφοδοτείται από το σύστημα Independent Dual Extruder (IDEX), παρέχει εξαιρετικά ισχυρά λειτουργικά εξαρτήματα με ποιότητα και ακρίβεια.