Loading...

Blog

Latest blog posts

Studio System +

 

 

 

 

Αρχές Σεπτεμβρίου του 2018 η Desktop Metal ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Studio System+ και του Studio Fleet, τα οποία μαζί προσφέρουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά για την παραγωγή μεταλλικών πρωτοτύπων και παραγωγή σχετικού όγκου.

Το νέο Studio System+ (που αποκαλείται Studio System Plus) διατηρεί όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του αρχικού Studio System με βελτιώσεις που επιτρέπουν στους πελάτες να κατασκευάσουν σε κλίμακα και να προσφέρουν εκτύπωση υψηλής ανάλυσης.
Βασισμένο στην ναυαρχίδα του συστήματος, το Studio System+ ενσωματώνει νέες δυνατότητες εκτύπωσης καθώς και αναβαθμίσεις του εξοπλισμού σχεδιασμένες για αυξημένη απόδοση, επιτρέποντας στους χρήστες:

 

* Εκτύπωση σε υψηλότερη ανάλυση

Μια νέα εναλλασσόμενη κεφαλή εκτύπωσης υψηλής ανάλυσης, με την υποστήριξη κατάλληλου προφίλ λογισμικού, επιτρέπει την εκτύπωση μικρότερων τμημάτων με λεπτότερα χαρακτηριστικά και βελτιωμένο φινίρισμα επιφάνειας. Αυτό δημιουργεί ευκαιρίες για νέα γεωμετρικά σχήματα και εφαρμογές με την δυνατότητα εκτύπωσης εξαρτημάτων παρόμοιων με εκείνα που παράγονται με τμήματα MIM, με χαρακτηριστικά τόσο μικρά όσο 250 micron, καθιστώντας το Studio System+ ιδανικό για διάφορες εφαρμογές, όπως εξαρτήματα για καταναλωτικά ηλεκτρονικά, ιατρικών συσκευών και αυτοκινήτων.

 

* Παρακολούθηση ζωντανά της διαδικασίας εκτύπωσης

Στο εσωτερικό του εκτυπωτή υπάρχει ενσωματωμένη κάμερα που καταγράφει την εκτύπωση και δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν ζωντανά την πρόοδο της εκτύπωσης.

* Νέες βελτιώσεις λογισμικού

Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν την αυτόματη πρόληψης χύτευσης, της τοποθέτησης του εξαρτήματος και την διαχείριση συνόλου εκτυπωτών.

 

* Μεγαλύτερο χώρο στο debinder (αποσυνδετικό σύστημα) & στο φούρνο sintering (πυροσυσσωμάτωσης)

Νέα ράφια που αυξάνουν τη χωρητικότητα του αποσυνδετικού συστήματος και του φούρνου για ακόμα μεγαλύτερη απόδοση. Με την αύξηση του όγκου εργασίας αντιμετωπίζονται τα σημεία συμφόρησης που χαρακτηρίζουν άλλες λύσεις στα στάδια της αποσύνδεσης και της πυροσυσσωμάτωσης.

 

Εύκολη αλλαγή υλικών

* Παραγωγή ακόμη καλύτερων τεμαχίων.

Ένας νέος σχεδιασμός της μεθόδου απαγωγής αυξάνει την θερμική ομοιομορφία, ακόμη και τη ροή του αερίου, με αποτέλεσμα εξαρτήματα με υψηλότερη ποιότητα.

 

* Μείωση του λειτουργικού κόστους.

Το σύστημα διαθέτει πλέον τη δυνατότητα σύνδεσης με εξωτερικές δεξαμενές αερίου ή με αγωγό φυσικού αερίου, γεγονός που μειώνει το κόστος των αναλωσίμων και οδηγεί σε χαμηλότερο κόστος ανά τεμάχιο.
Στόλος Studio (Studio Fleet)

Το Studio Fleet είναι μια ευέλικτη για χρήστες λύση για την τρισδιάστατη εκτύπωση μετάλλου, υποστηρίζοντας μια σειρά εφαρμογών για χαμηλούς έως μεσαίους όγκους παραγωγής. Το σύστημα με κλιμακούμενη αρχιτεκτονική κατασκευής, αξιοποιεί την τεχνολογία του Studio System+, συμπεριλαμβανομένης της ροής εργασίας που ελέγχεται από λογισμικό και των εύκολα στοιβάσιμων ραφιών για την επεξεργασία παρτίδων, για την ταχεία παραγωγή σύνθετων μεταλλικών μερών υψηλής ποιότητας. Για πρώτη φορά, η τρισδιάστατη εκτύπωση μετάλλου κατά παραγγελία θα προσφέρει προσβάσιμη και κλιμακούμενη κατασκευή προσαρμοσμένη στις ποικίλες επιχειρηματικές ανάγκες, στις απαιτήσεις του εξαρτήματος, στους όγκους παραγωγής και στους περιορισμούς του κόστους.

 

Υλικά εκτύπωσης ασφαλή για περιβάλλον γραφείου

Κατά την έναρξη της διάθεσης το Studio Fleet θα προσφέρεται σε δύο διαμορφώσεις:

* 3: 1: 1
Με 3 εκτυπωτές + 1 (debinder)αποσυνδετικό σύστημα + 1 (furnace)φούρνο, οι πελάτες μπορούν να βελτιώσουν κατά 300% την παραγωγή με μόνο 50% αύξηση του κόστους του συστήματος.

* 5: 2: 1
Με 5 εκτυπωτές + 2 (debinder)αποσυνδετικά συστήματα+ 1 (furnace)φούρνο, οι πελάτες μπορούν να βελτιώσουν κατά 500% την παραγωγή με μόνο 100% αύξηση του κόστους του συστήματος.